Форумче за всеки
Ноември 20, 2008, 01:55:34 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини: Моля преди да почнете да поствате да прочетете ПРАВИЛАТА!

Заглавна Страница   Помощ Търси Календар Вход Регистрирай  
Страници: [1]
  Изпечатай  
Автор Тема: Ученически протести - Випуск "Единство"  (Прочетена 1009 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
cybervn
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 36

Профил WWW
« -: Октомври 16, 2007, 10:50:11 »

Започват ученически протести срещу матурите

Скоро започват протести срещу матурите. Ученици от 16 града в страната застават против въвеждането на задължителните зрелостни изпити, защото в този им вид те поставят дванайсетокласниците от различните видове училища в неравнопоставено положение.

По този повод днес от 13 часа ще се проведе пресконференция в пресклуба на БТА. В този формат матурите са ненужни, субективни и не доказват умения и знания. Инициаторите на протестната кампания са събрали над 3000 подписа в подкрепа на искането за отмяна на матурите, докато те станат вход за ВУЗ. Ако исканията не бъдат изпълнени, родителите имат готовност да заведат съдебни искове срещу МОН.

Докато не се изяснят критериите, по които ще се провеждат зрелостните изпити ние ще протестираме, заяви Виктория Куцарова - дванайсетокласничка от Математическата гимназия в Пазарджик. Тя допълни, че все още не е решено резултатите от матурите да са вход за влизане във висшите учебни заведения, което е един от техните аргументи.

Учениците са се намерили чрез интернет преди около 2 седмици и са нарекли себе си випуск "Единство" в противопоставянето си на решението на МОН. Тя категорично подчерта, че техният протест няма нищо общо със стачката на учителите и не е обвързан с нея. Учениците не са в равностойни позиции, защо има училища, където се дават дипломи след 8 клас, а други след девети, допълни Виктория Куцарова.

В пресконференцията ще участват: Атанас Караджов - Първа езикова гимназия - Варна, Виктория Куцарова - Математическа гимназия - Пазарджик, Деница Дзипалска - 73 СОУ, София, Калина Желева - Първа езикова гимназия, Варна и Надежда Желева -родител.

Източник: Днес+

Хей господа министри я вие направете една абсолютно безмислена матура, ама ще видим кога може би ще ви кажем месец по рано нищо, че материала ще е за няколко години спокойно тя за нищо няма да ви послужи, нито ще влезете във ВУЗ с нея нито нищо. Няма го в първоначалната ви програма ?? Е нищо какво от това запишете си го  angry1 angry1....
« Последна редакция: Октомври 17, 2007, 03:17:46 от Tsanko » Активен

love8901
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 1

Профил
« Отговор #1 -: Ноември 05, 2007, 04:53:19 »

Аз съм срещу това да има матури за това, защото просто няма кога да се подготвим особено такива като мен, които учим в професионални гимназии и ни предстоят държавни изпити по професията и като прибавим и кандидатстудентските изпити и става просто невъзможно да се подготвим за толкова кратко време! мисля, че трябва да останат само кандидатстудентските изпити!

Кирилица!!! BangHead
« Последна редакция: Ноември 05, 2007, 09:39:35 от Dragonfly » Активен
Tsanko
Administrator
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 284

Някъв никъв

Профил
« Отговор #2 -: Ноември 05, 2007, 06:36:32 »

Добре дошъл/а love8901 Smiley Радвам, се че форумчето ти харесва и имаш за какво да говориш тук, но може ли да те помоля следващите ти мнения да са на кирилица. Приятен престой и се радвам, че си сред нас Smiley Иначе по темата бих казал, че трябва да се реши един път завинаги дали ще има или няма да има матури.
Активен

За сега без подпис Smiley
Dragonfly
Administrator
Full Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 103

Профил
« Отговор #3 -: Ноември 05, 2007, 09:43:56 »

Миличка, мислиш ли че си единствената, която е толкова натоварена. И аз като завършвах имах 3 държавни изпита, плюс дипломна и защита на дипломна работа, да не говорим и че всеки ден часовете ми бяха до 6-7h. Чааак пък толкова да драматизирате, мисля е ненужно
Аз лично нямам нищо против матурите, стига да има установени, точни и ясни критерии за оценяване. Пък и... не разбирам какво толкова ви плашат. Стига да си чел произведенията (което не мисля, че е непосилно) и да си понеее средно интелигентен, не мисля, че една матура може да е такъв проблем
Айде със здраве и успех с матурите, ако изобщо има.. и ако случайно учебната година завърши нормално
И ако не друго поне уважавай родния си език и пиши на кирилица Wink доколкото знам, все още живеем в България
« Последна редакция: Ноември 05, 2007, 09:45:36 от Dragonfly » Активен

KoJlkoTo noBe4e, ToJlkoBa noBe4e -> Me4o nYx PyJl3
Страници: [1]
  Изпечатай  

Отиди на: